2023-11-06 11:07Pressmeddelande

Viktiga datum för Guldbaggen och vårens svenska filmpremiärer

Sanna Lenken mottar Gullspira, priset för framstående insatser inom svensk barn- och ungdomsfilm, på 2023 års Guldbaggegala. Foto: Pelle T. Nilsson / SPASanna Lenken mottar Gullspira, priset för framstående insatser inom svensk barn- och ungdomsfilm, på 2023 års Guldbaggegala. Foto: Pelle T. Nilsson / SPA

Save the dates! Onsdagen den 13 december tillkännages Guldbaggenomineringarna för filmåret 2023 vid en pressträff i Stockholm. Notera i kalendern också Guldbaggegalan på Cirkus den 15 januari 2024, och presentationen av vårens filmer den 24 januari.

Pressträff för Guldbaggenomineringarna
Tid: Onsdagen den 13 december klockan 10.00
Plats: Bio Mauritz, Filmhuset, Stockholm
Pressinbjudan skickas närmare inpå.

Guldbaggegalan
Tid: Måndagen den 15 januari 2024
Plats: Cirkus, Stockholm
Guldbaggegalan direktsänds i SVT och SVT Play. Pressinbjudan för ackreditering till galan kommer att skickas ut i december. 

Vårens svenska filmpremiärer
Tid:
Onsdagen den 24 januari 2024
Plats: meddelas senare
Vårens svenska filmpremiärer presenteras för press och bransch, i samarbete med Film&TV-Producenterna. Inbjudan går ut i början av januari.Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand