2022-11-15 11:27Pressmeddelande

Viktiga datum för Guldbaggen och vårens svenska filmpremiärer

Suzanne Osten mottog Hedersguldbaggen vid 2022 års gala. Foto: Pelle T. Nilsson / SPA Suzanne Osten mottog Hedersguldbaggen vid 2022 års gala. Foto: Pelle T. Nilsson / SPA

Save the dates! Torsdagen den 15 december tillkännages Guldbaggenomineringarna för filmåret 2022 vid en pressträff i Filmhuset i Stockholm. Notera i kalendern också presentationen av vårens filmer den 18 januari och Guldbaggegalan på Cirkus den 23 januari 2023.

Pressträff för Guldbaggenomineringarna
Tid: Torsdagen den 15 december klockan 10.00
Plats: Bio Victor, Filmhuset i Stockholm (och online)
Guldbaggenomineringarna för filmåret 2022 presenteras. Pressträffen kommer också att strömmas live. Pressinbjudan för ackreditering kommer att skickas ut i början av december.

Vårens svenska filmpremiärer
Tid:
Onsdagen den 18 januari 2022 klockan 9.00

Plats: Bio Victor, Filmhuset i Stockholm (och online)
Vårens svenska filmpremiärer presenteras för press och bransch i samarbete med Film&TV-Producenterna. Eventet kommer också att strömmas live. Inbjudan går ut i mitten av december.

Guldbaggegalan
Tid: Måndagen den 23 januari 2023
Plats: Cirkus, Stockholm
Nästa års stora filmfest äger rum på Cirkus och direktsänds i SVT och SVT Play. Pressinbjudan för ackreditering till galan kommer att skickas ut i början av januari 2023. Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand