2021-11-23 15:02Pressmeddelande

Viktiga datum för Guldbaggen och vårens svenska filmpremiärer

Lena Endre Guldbaggebelönades för Bästa kvinnliga biroll för Min pappa Marianne vid årets gala i januari. Foto: Pelle T Nilsson / SPALena Endre Guldbaggebelönades för Bästa kvinnliga biroll för Min pappa Marianne vid årets gala i januari. Foto: Pelle T Nilsson / SPA

Save the dates! Torsdagen den 16 december tillkännages Guldbaggenomineringarna för filmåret 2021 vid en pressträff i Filmhuset i Stockholm. Notera i kalendern också presentationen av vårens filmer den 18 januari och Guldbaggegalan på Cirkus den 24 januari 2022.

Pressträff för Guldbaggenomineringarna
Tid: Torsdagen den 16 december klockan 10.00
Plats: Bio Victor, Filmhuset i Stockholm (och online)
Guldbaggenomineringarna för filmåret 2021 presenteras i närvaro av filmare och skådespelare. Eventet kommer också att strömmas live. Pressinbjudan för ackreditering kommer att skickas ut i början av december.

Vårens svenska filmer
Tid:
Tisdagen den 18 januari 2022 klockan 09.00

Plats: Bio Victor, Filmhuset i Stockholm (och online)
Vårens svenska filmpremiärer presenteras för press och bransch. Eventet kommer också att strömmas live. Inbjudan går ut i mitten av december.

Guldbaggegalan
Tid: Måndagen den 24 januari 2022
Plats: Cirkus, Stockholm
Guldbaggegalan är tillbaka på Cirkus och direktsänds av SVT. Pressinbjudan för ackreditering till galan kommer att skickas ut i början av januari 2022. 

Aktuella covid-regler kommer att gälla för respektive evenemang, närmare information kommer i inbjudningarna.Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand