2022-01-21 15:51Pressmeddelande

Vårens svenska filmpremiärer – se intervjuer med filmskaparna

I tisdags, den 18 januari, arrangerades den i ordningen sjuttonde presentationen av vårens svenska filmpremiärer av Svenska Filminstitutet och  Film &TV-Producenterna i Filmhuset.

Om du inte hade möjlighet att närvara på plats eller online finns nu alla trailrar, och intervjuer av konferenciern Pekka Heino med regissörer, manusförfattare, producenter och skådespelare, att se i efterhand: 
Vårens filmpremiärer 2022 (filminstitutet.se)

Följ oss i sociala medier för att få nyheter om svensk film, information om Filminstitutets verksamhet och kunskap om både filmhistorien och kommande produktioner.
Facebook:
Svensk film | Instagram: svenskafilminstitutet | LinkedIn: Svenska Filminstitutet

 

 

 

 


Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand