2024-10-08 14:09Pressmeddelande

Thomas Evertsson ny IT-chef på Svenska Filminstitutet

Thomas EvertssonThomas Evertsson, foto Jennie Kumlin

Thomas Evertsson börjar som IT-chef på Svenska Filminstitutet. Han kommer närmast från rollen som IT-chef på DNB Bank där han har ansvarat för ett team om elva personer och cirka 600 användare.

Thomas har en bred teknisk IT-kompetens och har framgångsrikt drivit utvecklings- och digitaliseringsprojekt inom IT-området. Han tillträder den 14 oktober.

Jag är oerhört glad att kunna välkomna en verklig spetskompetens inom IT till Filminstitutet. Thomas kommer att spela en nyckelroll i vår ledningsgrupp, och också leda en rad utvecklingsprojekt för att uppdatera Filminstitutet till en modern, effektiv kulturinstitution med större utrymme för kreativ samverkan och innovation, säger Anna Croneman, vd Svenska Filminstitutet.

Jag ser fram emot att bli en del av Svenska filminstitutet och hoppas att mina 25 år inom IT ska komma till stor nytta för Filminstitutets personal, filmbranschen och publiken. Jag vet att det jobbats hårt med digitalisering av äldre film och för att ta fram enklare lösningar för filmskapare att söka stöd. Vi ska se till att både det och andra initiativ blir till verklighet och att vi även kan applicera ny teknologi som AI och automation för att effektivisera arbetet framåt. I mitten av oktober är jag på plats i det fantastiska Filmhuset vid Gärdet, säger Thomas Evertsson. 

Ladda ner bild på Thomas Evertsson


Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson