2024-01-12 17:51Pressmeddelande

Save the Date – svenska filmvåren presenteras 24 januari

Från i höstas då bland andra bioaktuella Ett sista rece presenterades. Foto: Jan Göransson.  Från i höstas då bland andra bioaktuella Ett sista rece presenterades. Foto: Jan Göransson.

Svenska Filminstitutet och Film&TV-Producenterna bjuder in till en samlad presentation av vårens svenska långfilmspremiärer onsdagen den 24 januari på Filmstaden Rigoletto, Kungsgatan 16 i Stockholm. Presentationen kommer att livesändas online.

 

Filminstituttets presschef Jan Göransson är konferencier och intervjuar regissörer och skådespelare. Filminstitutets t f vd Åsa Sjöberg finns på plats och likaså Film & TV-Producenternas ordförande Eva Hamilton. Under presentationen kommer trailrar för vårens filmpremiärer att visas.

 

Press och bransch som inte kan vara på plats kommer att kunna följa evenemanget online. Presentationen kommer att avslutas ca 12.00 och därefter finns det tid för enskilda intervjuer, som anmälts i förväg till distributörer/publicister.

 

Tid: Onsdag 24 januari kl 9.00. Kaffe/te och bulle serveras från kl 8.15.

Plats: Filmstaden Rigoletto, Kungsgatan 16 i Stockholm, Stockholm och online.

 

I nästa vecka kommer en pressinbjudan – med aktuella filmtitlar – där du kan anmäla dig.


Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand