2024-06-04 08:53Pressmeddelande

Save the Date: Svenska filmhösten presenteras den 21 augusti

En av höstens svenska filmer som presenteras 21 augusti är Vem är vem? av Stina Wirsén (t v) och Linda Hambäck (t h) somhär  flankerar Stellan Skarsgård, som gett sin röst fill tilmen. Foto: Jan Göransson. En av höstens svenska filmer som presenteras 21 augusti är Vem är vem? av Stina Wirsén (t v) och Linda Hambäck (t h) som här flankerar Stellan Skarsgård, som gett sin röst fill tilmen. Foto: Jan Göransson.

Skriv upp onsdagen den 21 augusti i almanackan! Då bjuder Svenska Filminstitutet och Film&TV-Producenterna in till en presentation av höstens kommande svenska filmpremiärer, i närvaro av regissörer, producenter, manusförfattare och skådespelare.

Hösten är fullspäckad med nya svenska filmer som kommer att presenteras onsdagen den 21 augusti kl 9-12 i Bio Victor i Filmhuset i Stockholm, för inbjuden press och bransch.

Ett unikt tillfälle att ta del av en fullmatad och spännande svensk filmhöst.

Inbjudan skickas ut i början av augusti, då vi också kan avslöja medverkande filmer och filmfolk.


Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand