2021-06-30 12:45Pressmeddelande

Save the date: Svenska filmhösten presenteras den 23 augusti

Isabel Anderssons dokumentär Lena, som igår hade världspremiär på Bergmanveckan, är en av höstens svenska filmer. Foto: TriArtIsabel Anderssons dokumentär Lena, som igår hade världspremiär på Bergmanveckan, är en av höstens svenska filmer. Foto: TriArt

Skriv upp måndagen den 23 augusti i almanackan. Då bjuder Svenska Filminstitutet och Film&TV-Producenterna in till en presentation av höstens kommande svenska filmpremiärer, i närvaro av regissörer, producenter, manusförfattare och skådespelare.

Efter ett tufft år är biograferna äntligen igång igen, och hösten är fullspäckad med nya svenska filmer. Måndag 23 augusti klockan 9-12 presenteras den svenska filmhösten i Bio Victor i Filmhuset i Stockholm för inbjuden press. Evenemanget kommer också att strömmas online. Pekka Heino är moderator, och förmiddagen inleds av Anna Serner, vd Filminstitutet, och Eva Hamilton, styrelseordförande Film&TV-Producenterna.

Efter presentationen finns möjlighet till enskilda intervjer med filmskapare och skådespelare. Denna förmiddag är ett unikt tillfälle att ta del av den svenska filmhösten för omedelbar rapportering, eller för senare reportage och intervjuer under året.

Inbjudan skickas ut andra veckan i augusti, då vi också kan avslöja medverkande filmer och filmfolk.


Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand