2022-01-10 16:04Pressmeddelande

RÄTTELSE: Vårens svenska filmer presenteras tisdagen 18 januari

På höstens presentation av de svenska premiärerna representerade Rolf Lassgård, Johanna Bergenstråhle och Johan Glans Bamse och vulanön. Foto: Jan GöranssonPå höstens presentation av de svenska premiärerna representerade Rolf Lassgård, Johanna Bergenstråhle och Johan Glans Bamse och vulanön. Foto: Jan Göransson

Svenska Filminstitutet och Film&TV-Producenterna bjuder in till en samlad presentation av vårens svenska långfilmspremiärer tisdagen den 18 januari i Bio Victor i Filmhuset i Stockholm. Presentationen kommer att livesändas online.

Pekka Heino är konferencier och kommer att intervjua regissörer och skådespelare på plats. Under presentationen kommer trailrar för vårens filmpremiärer att visas, samt videohälsningar från filmfolk som inte kan närvara fysiskt.


Ett begränsat antal journalister och fotografer bjuds in till att följa presentationen på plats. Press som inte kan vara på plats liksom filmbranschen kommer att kunna följa evenemanget online. Presentationen kommer att avslutas ca 11.30 och kort därefter finns det tid för enskilda intervjuer för de medverkade på plats och för de som deltagit digitalt på förmiddagen.

 

Vi reserverar oss för att restriktioner kan ändras av Folkhälsomyndigheten/regeringen beträffande arrangemang liknande detta. Vi återkommer i så fall med ny information.

 

Tid: Tisdag 18 januari kl 9.00. (Inte måndag som felaktigt angavs i den förra inbjudan). Kaffe och bulle serveras från kl 8.15. Kom i god tid och ha vaccinbevis och legitimation till hands.

Plats: Bio Victor i Filmhuset, Borgvägen 1, Stockholm.

Anmälan: Anmäl dig här för att följa presentationen online. En länk till websändningen kommer på e-post dagen innan.

Mejla till osa@filminstitutet.se om du är intresserad av att bevaka evenemanget på plats. Antalet publikplatser är mycket begränsat och reserverat för press.


Lista på medverkande filmer och filmskapare avslöjas senare


Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand