2024-01-22 15:23Pressmeddelande

PÅMINNELSE: Vårens svenska filmer presenteras på Rigoletto 24 januari

Välkommen till den svenska filmvåren! Svenska Filminstitutet och Film&TV-Producenterna bjuder in till en samlad presentation av vårens svenska långfilmspremiärer onsdagen den 24 januari på Biograf Rigoletto, Kungsgatan 16 i Stockholm. Presentationen kommer att livesändas online.

Filminstitutets presschef Jan Göransson är konferencier och intervjuar regissörer och skådespelare. Filminstitutets tf vd Åsa Sjöberg finns på plats och likaså Film & TV-Producenternas ordförande Eva Hamilton. Under presentationen kommer trailrar för vårens filmpremiärer att visas.

Se hela listan på filmer som kommer att presenteras

Bland de medverkande: Asta Kamma August, Peter Haber, Valter Skarsgård, Isabella Eklöf, Sara Broos, Ernst De Geer, Edvid Ryding, Felicia Maxime, Patrik Blomberg Book, Rebecca Plymholt, Ellen Fiske, Silas Strand, Ted Kjellsson, Fredrik Wikingsson, Pär Johansson, Emma Örtendal, Ida Johansson, Sarah Gyllenstierna, Emma Broomé, Jens Hultén, Elle Márjá Eira, Peter Birro, Ann-Helén Laestadius, Per Simonsson, Valdemar Wahlbeck, Jenny Lampa och många fler.

Presentationen kommer att avslutas ca 12.00 och därefter finns det tid för enskilda intervjuer, som anmäls i förväg till distributörer/publicister kontaktuppgifter hittar du här.

Tid: 24 januari kl 9.00-12.00. Kaffe/te serveras från kl 8.15.
Plats: Biograf Rigoletto, Kungsgatan 16 i Stockholm, och online.

OSA Rigoletto:
Anmäl dig här om du är intresserad av att bevaka evenemanget på plats.

OSA websändningen:
Anmäl dig här för att följa presentationen online. En länk skickas till din e-post dagen innan.


Vårens svenska filmer 2024 presenteras av Svenska Filminstitutet och Film&TV-Producenterna.


Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand