2023-01-16 13:30Pressmeddelande

PÅMINNELSE: Vårens svenska filmer presenteras i Filmhuset 18 januari

Svenska Filminstitutet och Film&TV-Producenterna bjuder in till en samlad presentation av vårens svenska långfilmspremiärer onsdagen den 18 januari i Bio Victor i Filmhuset i Stockholm. Presentationen kommer att livesändas online.

Andrea Reuter är konferencier och intervjuar filmfolk på plats. Under presentationen kommer trailrar för vårens filmpremiärer att visas. Filminstutets vd Anette Novak och Film&TV-Producenternas ordförande Eva Hamilton inleder.

Press och bransch som inte kan vara på plats kommer att kunna följa evenemanget online. Presentationen kommer att avslutas ca 11.30 och kort därefter finns det tid för enskilda intervjuer med de medverkade på plats.

Tid: Onsdag 18 januari kl 9.00. Kaffe och smörgås serveras från kl 8.15.
Plats: Bio Victor i Filmhuset, Borgvägen 1-3, Stockholm och online. 

OSA Filmhuset: Anmäl dig här om om du är intresserad av att bevaka evenemanget på plats. Antalet publikplatser är begränsat och vi prioriterar press om det blir fullt.

OSA websändningen: Anmäl dig här för att följa presentationen online. En länk skickas till din e-post dagen innan.

Om du redan anmält dig ber vi om överseende för denna påminnelse.

Här är de filmer som kommer att presenteras under förmiddagen.

Några av de regissörer/producenter och skådespelare som kommer att finnas på plats: Milad Alami, Marall Nasiri, Björn Elgerd och Ardalan Esmaili (Motståndaren), Isabella Carbonell, Silvana Imam och Philip Oros (Dogborn), Karin af Klintberg och Stina Gardell (Kungen), Abbe Hassan (Exodus), Jonatan Etzler och Hedda Stiernstedt (One More Time), Andreas Öhman (En dag kommer allt det här bli ditt), Ami-Ro Sköld och Daysury Valencia (Butiken), Anders Hazelius (Forever), Hanna Heilborn (Rosornas by), Peter Pontikis och Tomas Samir (Bullets), Marta Dauliūtė (Good Life), Giulio Musi, Maria Alm Norell och Louise Ryme (Förmänskligas), Johan Fågelström, Amanda Malmberg och Per Ragnar (Sockerexperimentet) m fl. Med reservation för ändringar och att namn kan tillkomma.


Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand