2022-01-17 12:35Pressmeddelande

Påminnelse: Pressackreditering till Guldbaggegalan 2022

Sverrir Gudnason på galan 2015, där han mottog Guldbaggen för Bästa manliga huvudroll för Flugparken. Foto: Patrik ÖsterbergSverrir Gudnason på galan 2015, där han mottog Guldbaggen för Bästa manliga huvudroll för Flugparken. Foto: Patrik Österberg

Måndagen den 24 januari på Cirkus i Stockholm delas Sveriges främsta filmpris Guldbaggen ut för 57:e gången. Galan leds av Gina Dirawi, och direktsänds i SVT och SVT Play. Pressackrediteringen är nu öppen, och vi behöver din ansökan senast torsdag 20 januari klockan 12.00.

Om du är intresserad av att bevaka Guldbaggegalan som press, vänligen fyll i detta webbformulär: 

Ackrediteringsansökan Guldbaggegalan 2022

Vi behöver din ansökan snarast, och senast 20 januari kl 12.00.

På grund av rådande covid-restriktioner kommer vi detta år att kraftigt begränsa antalet media på plats, vi hoppas på förståelse för detta. Covidbevis tillsammans med legitimation kommer att vara obligatoriska för all ackrediterad press. Vi fortsätter följa utvecklingen och eventuella nya restriktioner, med reservation för fler ändringar.

Om du redan anmält dig, vänligen bortse från denna påminnelse.

Se listan på alla Guldbaggenomineringar här.

För generella frågor om Guldbaggegalan, kontakta press@filminstitutet.seOm Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand