2023-08-21 05:58Pressmeddelande

PÅMINNELSE: Höstens svenska filmer presenteras i Filmhuset 23 augusti

Välkommen till den svenska filmhösten! Svenska Filminstitutet och Film&TV-Producenterna bjuder in till en samlad presentation av höstens svenska långfilmspremiärer, onsdagen den 23 augusti i Filmhuset, med regissörer, producenter, manusförfattare och skådespelare på plats. Hela presentationen strömmas också online.

Hösten bjuder på över 30 långfilmspremiärer och de kommer att presenteras med trailrar under en fullspäckad förmiddag i Filmhuset. Parisa Amiri är konferencier och intervjuar regissörer, skådespelare och annat filmfolk på plats. Hela evenemanget liveströmmas också via Filminstitutets YouTube-kanal.

Bland de medverkande: Fares Fares, Lisa Aschan, Sanna Sundqvist, Omar Rudberg, Mikael Persbrandt, Per Fly, Katia Winter, Adam Lundgren, Nahid Persson Sarvestani, Edward af Sillén, David Hellenius, Joakim Lundell, Kardo Razzazi, Rachel Molin, Christian Ryltenius, Mia Engberg, Nina Zanjani, Mona Masri, Jan Scherman, Magnus Gertten, Gustaf Hammarsten, Shanti Roney, Jessica Liedberg, Mika Gustafson, Axel Petersén, Joel Spira, Tommy Nilsson, Göran Hugo Olsson, Roxy Farhat, Matilda Gross och många fler.

Se hela listan på filmer som kommer att presenteras.

Presentationen kommer att avslutas ca 12.30 och kort därefter finns det tid för enskilda intervjuer.För intervjuförfrågningar och pressmaterial, vänligen kontakta filmernas publicister/distributörer kontaktuppgifter hittar du här.

Med oss för att sparka i gång filmhösten finns även Filminstitutets vd Anette Novak och Eva Hamilton, ordförande Film&TV-Producenterna, samt filmernas distributörer och publicister. 


Tid: Onsdag 23 augusti kl 09.00-12.30 (inkl kort paus). Kaffe/te serveras från 08.15.
Plats: Bio Victor i Filmhuset, Borgvägen 1-3, Stockholm och online.

OSA Filmhuset:
Anmäl dig här om du är intresserad av att bevaka evenemanget på plats. Antalet publikplatser är begränsat och vi prioriterar press om det blir fullt.

OSA websändningen:
Anmäl dig här för att följa presentationen online. En länk skickas till din e-post dagen innan.


Om du redan anmält dig ber vi om överseende. 

Höstens svenska filmer 2023 presenteras av Svenska Filminstitutet och Film&TV-Producenterna.


Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand