2021-12-14 13:55Pressmeddelande

Påminnelse: Guldbaggenomineringarna presenteras 16 december

Torsdagen den 16 december tillkännages Guldbaggenomineringarna för filmåret 2021 på en pressträff i Filmhuset i Stockholm, med filmare och skådespelare på plats. Pressträffen livesänds också på webben och är öppen för alla. Anmäl dig snarast för att inte missa!

Guldbaggejuryns ordförande Anna Carlson och Filminstitutets presschef Jan Göransson presenterar Guldbaggenomineringarna för filmåret 2021, i närvaro av filmare och skådespelare. Dessutom kommer den nya programledaren för nästa års Guldbaggegala att avslöjas, och finnas på plats.

När: Torsdag 16 december kl 10.00-10.55 cirka
Var: Bio Victor, Borgvägen 1 i Filmhuset i Stockholm och online

Anmälan:

  • Online: För att följa pressträffen digitalt, anmäl dig här.
    En länk till evenemanget kommer att skickas ut onsdag eftermiddag.
     
  • I Filmhuset: Om du önskar bevaka presentationen på plats i Filmhuset, anmäl dig snarast till osa@filminstitutet.se. Begränsat antal platser. Aktuella covid-restriktioner kommer att gälla. Efter presentationen finns det möjlighet för press att intervjua de medverkande på plats. (Om du redan anmält dig ber vi dig bortse från denna påminnelse.)

2021 års nomineringsbara svenska filmer finns här:
Spelfilmer och dokumentärer / Kortfilmer

Guldbaggegalan äger rum måndag 24 januari 2022 på Cirkus, och direktsänds i SVT och SVT Play.

Pressinbjudan för ackreditering till galan kommer att skickas ut i början av januari 2022.

Läs mer om årets filmer på guldbaggen.se och följ Guldbaggen på Facebook och Instagram #guldbaggenOm Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand