2021-01-08 08:03Pressmeddelande

Notera i kalendern: Vårpresentation i Filmhuset måndag 18 januari

Några av de filmer som presenteras den 18 januari. Medsols från vänster: Vitt skräp, Sune – Uppdrag midsommar, Pleasure, Eva och Adam – att vara eller inte vara ihop. Foto: Lucky Dogs, Nordisk Film, SF Studios, Filmlance/Carl Nilsson.Några av de filmer som presenteras den 18 januari. Medsols från vänster: Vitt skräp, Sune – Uppdrag midsommar, Pleasure, Eva och Adam – att vara eller inte vara ihop. Foto: Lucky Dogs, Nordisk Film, SF Studios, Filmlance/Carl Nilsson.

Svenska Filminstitutet och Film&TV-Producenterna bjuder in till en samlad presentation av vårens svenska långfilmspremiärer måndagen den 18 januari i Bio Victor i Filmhuset i Stockholm. Presentationen kommer att livesändas online.


Årets vårpresentation blir ett corona-säkrat arrangemang i Bio Victor i Filmhuset. Pekka Heino är konferencier och kommer att intervjua regissörer och skådespelare på plats. Under presentationen kommer trailrar för vårens filmpremiärer att visas, samt videohälsningar från filmfolk som inte kan närvara fysiskt.

Ett fåtal journalister och fotografer kommer att bjudas in till att följa presentationen på plats. Övrig press samt filmbranschen kommer att kunna följa evenemanget online. Presentationen kommer att avslutas ca 11.00 och kort därefter finns det tid för enskilda intervjuer för de medverkade på plats och för de som deltagit digitalt på förmiddagen.

 

Vi reserverar oss för att restriktioner kan ändras av Folkhälsomyndigheten/Regeringen beträffande arrangemang liknande detta. Detta kan innebära att presentationen kan komma att flyttas fram. Vi återkommer i så fall med ny information.

 

Tid: Måndag 18 januari kl 9.30
Plats: Bio Victor i Filmhuset, Borgvägen 1, Stockholm.
Anmälan: mer info och inbjudan skickas ut under nästa vecka.

 

I skrivande stund är det följande filmer som kommer att presenteras:

Pleasure av Ninja Thyberg
Bröllop, begravning och dop av Colin Nutley
Sune uppdrag midsommar av Erland Beskow
Eva och Adam att vara eller inte vara ihop av Caroline Cowan
Apstjärnan av Linda Hambäck
Vitt skräp av Tobias L Nordquist
Snälla kriminella av Sara Young
Arica av Lars Edman och William Johansson

 

Och följande samproduktioner:

Tove av Zaida Bergroth
En runda till av Thomas Vinterberg
Rättfärdighetens ryttare av Anders Thomas Jensen
Sweat av Magnus von Horn
Flee av Jonas Poher Rasmussen
The Man Who Sold His Skin av Kaouther Ben Hania

 

Med reservation för ändringar, och att filmer kan tillkomma.

 


Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet stärker filmen i alla led. Vi stödjer produktion av ny film samt distribution och visning av värdefull film, bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet och representerar svensk film internationellt. Guldbaggen är Sveriges främsta filmpris och delas sedan 1964 ut av Filminstitutet för framstående insatser inom den svenska filmen. Filminstitutet står även bakom Svensk Filmdatabas, den bästa källan till information om svensk film. Läs mer: filminstitutet.se, svenskfilmdatabas.se, guldbaggen.se


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson