2024-01-17 16:09Pressmeddelande

INBJUDAN: Vårens svenska filmer presenteras på Rigoletto 24 januari

Några av vårens filmer. Medsols fr v: Den sista resan, Düsseldorf, Skåne, Passage, Håkan Bråkan 2, Jakt och Megaheartz. Fotocred: se längst ner.Några av vårens filmer. Medsols fr v: Den sista resan, Düsseldorf, Skåne, Passage, Håkan Bråkan 2, Jakt och Megaheartz. Fotocred: se längst ner.

Svenska Filminstitutet och Film&TV-Producenterna bjuder in till en samlad presentation av vårens svenska långfilmspremiärer onsdagen den 24 januari på Biograf Rigoletto, Kungsgatan 16 i Stockholm. Presentationen kommer att livesändas online.

Filminstitutets presschef Jan Göransson är konferencier och intervjuar regissörer och skådespelare. Filminstitutets tf vd Åsa Sjöberg finns på plats och likaså Film & TV-Producenternas ordförande Eva Hamilton. Under presentationen kommer trailrar för vårens filmpremiärer att visas.

Press och bransch som inte kan vara på plats kommer att kunna följa evenemanget online. Presentationen kommer att avslutas ca 12.00 och därefter finns det tid för enskilda intervjuer, som anmälts i förväg till distributörer/publicister.

Se hela listan på filmer som kommer att presenteras (med reservation för ändringar).

Tid: Onsdag 24 januari kl 9.00-12.00. Kaffe/te serveras från kl 8.15.
Plats: Biograf Rigoletto, Kungsgatan 16 i Stockholm, och online.

OSA Rigoletto:
Anmäl dig här om du är intresserad av att bevaka evenemanget på plats (senast 23 januari). 

OSA websändningen:
Anmäl dig här för att följa presentationen online. En länk skickas till din e-post dagen innan.

Vårens svenska filmer 2024 presenteras av Svenska Filminstitutet och Film&TV-Producenterna.


Fotocred: Nexico (Den sista resan), Lucky Dogs (Düsseldorf, Skåne), Haydar Taştan (Passage), Folkets Bio (Megaheartz), Ola Kjelbye (Jakt), Valter Nilsson (Håkan Bråkan 2).


Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand