2022-08-17 07:16Pressmeddelande

INBJUDAN: Höstens svenska filmer presenteras i Filmhuset 30 augusti

Agnes Colliander och Simon J. Berger från Lill-Zlatan och morbror Raring, som presenterades i Filmhuset i våras. Foto: Pelle T. Nilsson / SPAAgnes Colliander och Simon J. Berger från Lill-Zlatan och morbror Raring, som presenterades i Filmhuset i våras. Foto: Pelle T. Nilsson / SPA

Välkomna till den svenska filmhösten! Svenska Filminstitutet och Film&TV-Producenterna bjuder in till en samlad presentation av höstens svenska långfilmspremiärer, tisdagen den 30 augusti i Filmhuset, med regissörer och skådespelare på plats. Hela presentationen strömmas också online.

Hösten bjuder på rekordmånga premiärer, som kommer att presenteras med trailers under en fullspäckad förmiddag i Filmhuset. Parisa Amiri är konferencier och kommer att intervjua regissörer och skådespelare på plats. Hela evenemanget liveströmmas också via Filminstitutets YouTube-kanal.

Med oss för att sparka igång filmhösten finns även Filminstitutets vd Anette Novak och Lena Glaser, avdelningschef Filmstöd, liksom Eva Hamilton, ordförande Film&TV-Producenterna, samt filmernas distributörer och publicister.


Tid: Tisdag 30 augusti kl 9.00. Kaffe/te och smörgås serveras från kl 08.15. 
Plats: Bio Victor i Filmhuset, Borgvägen 1, Stockholm och online

OSA Filmhuset: Anmäl dig här om om du är intresserad av att bevaka evenemanget på plats. Antalet publikplatser är begränsat och vi prioriterar press om det blir fullt.

OSA websändningen: Anmäl dig här för att följa presentationen online. En länk skickas till din e-post dagen innan.


Presentationen kommer att avslutas ca 11.45 och kort därefter finns det tid för enskilda intervjuer. Listan på medverkande filmfolk avslöjas närmare inpå.

Se hela listan på filmer som kommer att presenteras.

För intervjuförfrågningar och pressmaterial, vänligen kontakta filmernas publicister/distributörer kontaktuppgifter hittar du här.

Höstens svenska filmer 2022 presenteras av Svenska Filminstitutet och Film&TV-Producenterna.


Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand