2023-12-05 07:13Pressmeddelande

INBJUDAN: Guldbaggenomineringarna presenteras 13 december

Onsdagen den 13 december tillkännages Guldbaggenomineringarna för filmåret 2023 på en pressträff i Filmhuset i Stockholm, med några av de nominerade filmarna och skådespelarna på plats. Pressträffen kommer också att strömmas online.

Guldbaggejuryns ordförande Anna Carlson presenterar Guldbaggenomineringarna för filmåret 2023, i närvaro av några av de nominerade filmarna och skådespelarna. Guldbaggegalans (ännu hemliga) programledare och Filminstitutets t f vd Åsa Sjöberg kommer också att finnas på plats.

När: Onsdag 13 december kl 10.00-10.45 cirka
Var: Bio Mauritz, Borgvägen 1 i Filmhuset i Stockholm och online

Anmälan Filmhuset: Om du önskar bevaka presentationen på plats, maila osa@filminstitutet.se (senast 12 december). Begränsat antal platser.

Anmälan digitalt: För att följa pressträffen online, anmäl dig här. En länk till websändningen kommer att skickas till din e-post dagen innan.

Efter presentationen finns det möjlighet för press att intervjua de medverkande på plats. 

2023 års nomineringsbara svenska filmer hittar du här:
Spelfilmer och dokumentärer / Kortfilmer


Följ Guldbaggen: guldbaggen.se | Facebook | InstagramOm Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand