2022-03-29 13:02Pressmeddelande

Film, War & Independence - en kväll med ukrainska filmskapare

Filmhuset bjuder in till en välgörenhetskväll för att stötta filmskapare i Ukraina. Aktuella kortfilmer visas följt av ett panelsamtal med filmskapare och därefter en visning av den internationellt prisbelönta dokumentären This Rain Will Never Stop av Arlina Gorlova. 

Alla intäkter (biljettintäkter, mat och dryck) går oavkortat till den ukrainska filmfestivalen Docudays UA International Human Rights Documentary Film Festival, som arbetar med stöd till utsatta filmskapare i Ukraina.  

Tid: Lördagen den 2 april kl 17.00
Plats:  Bio Victor, Filmhuset, Borgvägen 1-3 i Stockholm 

Mer information och biljetter: här!

Ett samarbete mellan Baltic to Black Sea Documentary Network, Filmhuset - regi A house och Svenska Filminstitutet. 


Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand