2024-03-26 12:03Branschmeddelanden

Ta tåget till Cannes!

Kommer du att närvara vid filmfestivalen i Cannes i maj? Anmäl dig gärna till oss. Vi tipsar också om hur du kan resa till festivalen med hjälp av Festivaltåget, ett ideellt initiativ som vill inspirera fler till att resa hållbart.

Svenska Filminstitutet kommer som vanligt finnas representerade på Cannes filmfestival, som i år äger rum 14–25 maj. Vi vill gärna veta vilka från den svenska filmbranschen som planerar att närvara på plats under festivalen och marknaden. Därför vore vi tacksamma om du vill fylla i formuläret nedan när du vet att du ska åka.

Anmäl dig här: Svensk filmbransch i Cannes 2024 

Vi vill också skicka med en hälsning från Festivaltåget med den nyframtagna Tågguiden för bästa upplevelsen att resa till Cannes med tåg! Festivaltåget – som även finns på Facebook och Instagram – är ett ideellt initiativ från tågentusiaster i filmbranschen som vill inspirera fler till att resa hållbart. Bakom Festivaltåget står Anna Knochenhauer, Patrik Axén och Ronny Fritsche.

Läs/ladda ner här: Festivaltågets tågguide till CannesOm Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand