2023-04-27 15:00Branschmeddelanden

Svenska Filminstitutet i Cannes

Välkommen till Scandinavian House, som ligger mittemot festivalpalatset.Välkommen till Scandinavian House, som ligger mittemot festivalpalatset.

Tisdagen den 16 maj startar årets festival och marknad i Cannes. Svenska Filminstitutet kommer, precis som tidigare, att ha kontor tillsammans med övriga nordiska institut under paraplyet Scandinavian Films. Likt ifjol kommer vi att husera i Scandinavian House på 11 Square Mérimée, mittemot Palais des festivals.

Förutom the usual suspects – svenska, norska och danska filminstituten samt Icelandic Film Centre och Finlands Filmstiftelse – är vi i år väldigt glada att ha de nordiska filmkommissionerna under samma tak.

Kom gärna förbi och hälsa på och då särskilt när vi har vår traditionella Happy Hour 17.30 till 18.30 varje dag, från torsdagen den 18 maj till tisdagen den 23 maj.

Vi får en hel del frågor nere i Cannes om vilka svenskar som är på plats. Därför vore det toppen om du kunde meddela oss om du kommer att åka ner, vilken funktion du har och vilka datum du i så fall är där.

Svara till: daniella.mir@filminstitutet.se

Stort tack på förhand!


Ämnen: Cannes

Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand