2023-03-01 06:00Branschmeddelanden

Sök till Young Nordic Producers Club

Är du en ung producent som arbetar på ett etablerat bolag eller som kanske startat eget? Då kan du söka till Young Nordic Producers Club, som äger rum under filmfestivalen i Cannes i maj. Stärk ditt nätverk, lär dig mer om samproduktion och vässa dina kunskaper. Deadline för ansökan är 22 mars.

Young Nordic Producers Club (YNPC) består av ett tre dagar långt program under filmfestivalen i Cannes 19–21 maj bestående av föreläsningar, nätverkande och fallstudier. Kursen syftar till att uppmuntra och stärka det nordiska producentnätverket med fokus på samproduktioner.

YNPC bjuder in experter inom produktion, distribution, försäljning, internationell strategi, marknadsföring och festivaler för att dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter. Deltagarna får träffa representanter från de nordiska och europeiska filminstituten, Nordisk Film & TV Fond, Kreativa Europa Desk, internationella produktionsbolag med mera.

Inbjudan är öppen för producenter från Norge, Sverige, Finland, Island och Danmark, och totalt kommer 24 producenter att väljas ut. Deltagaravgiften är 175 EUR.

Om du vill delta, skicka ett mejl till tina@filmgreb.dk med kontaktuppgifter, land, yrkeserfarenhet, vilket bolag du jobbar för samt en kort motivering till varför du vill delta.

Deadline för ansökan är onsdag 22 mars.

Läs mer om Young Nordic Producer Club här


Ämnen: Cannes

Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand