2022-03-02 08:59Branschmeddelanden

Sök till Young Nordic Producers Club

© Festival de Cannes© Festival de Cannes

Är du en ung producent som arbetar på ett etablerat bolag eller som kanske startat eget? Då kan du söka till Young Nordic Producers Club.

Young Nordic Producers Club består av ett fyra dagar långt program under filmfestivalen i Cannes mellan 19–22 maj beståendes av föreläsningar, nätverkande och fallstudier. Kursen syftar till att uppmuntra och stärka det nordiska producentnätverket med fokus på samproduktioner.

YNPC har bjudit in experter inom produktion, distribution, försäljning, internationell strategi, marknadsföring och festivaler för att dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter.

Inbjudan är öppen för producenter från Norge, Sverige, Finland, Island och Danmark. Deltagaravgiften är 175 EUR.

Om du vill delta, skicka ett mejl till tina@filmgreb.dk med kontaktuppgifter, land, yrkeserfarenhet samt vilket bolag du jobbar för.

Deadline för ansökan är 23 mars 2022.

Läs mer om ansökan här


Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand