2021-10-06 12:15Branschmeddelanden

Save the date: You're My Inspiration – en hyllning till filmens inspiratörer

Magisterlekarna med manus och regi av Ylva Forner ingår i debutantsatsningen Moving Sweden. Filmen är inspirerad av Kristoffer Folkhammars omtalade roman med samma namn. Foto: Berto LeeMagisterlekarna med manus och regi av Ylva Forner ingår i debutantsatsningen Moving Sweden. Filmen är inspirerad av Kristoffer Folkhammars omtalade roman med samma namn. Foto: Berto Lee

Äntligen får vi samlas igen! Svenska Filminstitutet i samarbete med Sveriges Television och Stockholms internationella filmfestival slår på stort och firar genom att bjuda in till ett färgsprakande seminarium på temat inspiration inom film, med fokus på att debutera inom sitt yrke.

Tillsammans med filmare från olika yrkeskategorier reflekterar vi kring inspiration - sin egen och andras.

Vi tar tempen på Moving Sweden och debutanter på gång, samt utlovar samtal med både svenska och internationella filmare. Programmet avslutas med att årets vinnare av Wild Card tillkännages, följt av en vinnarcocktail och mingel.

När: tisdag 16 november
Kl. 13:30 – 18:00
Var: Bio Victor, Filmhuset

Evenemanget är en del av Stockholm filmfestivals Industry Days och kommer livestreamas och spelas in. Industryackrediterade kommer garanteras ett antal platser. Filmhuset är anpassat efter rådande situation.

Vi ser fram emot att presentera ett fullspäckat program längre fram men sätt kryss i kalendern redan nu!Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Martin Frostberg
Kommunikatör
Martin Frostberg