2022-10-13 12:43Branschmeddelanden

Save the date 16 november: Looking Back, Looking Forward

Stillbild från festivalaktuella Lullaby (2022, i regi av Alauda Ruiz De Azúa).Stillbild från festivalaktuella Lullaby (2022, i regi av Alauda Ruiz De Azúa).

Snart är det dags för den årliga inspirationsdagen i Filmhuset. Svenska Filminstitutet i samarbete med Sveriges Television och Stockholms internationella filmfestival bjuder in till ett fullspäckat inspirationsseminarium som diskuterar filmens dåtid, nutid och framtid.

Vi utlovar flera spännande programpunkter. Moving Sweden dissekeras av filmexperter, svenska och internationella debutantregissörer delar med sig av sina bästa knep och några av landets skarpaste dokumentärfilmare reflekterar kring kollaborativa arbetsprocesser.

Vi presenterar också några av Filminstitutets viktigaste stöd för nya filmskapare. Programmet avslutas med att årets vinnare av Wild Card tillkännages, följt av en vinnarcocktail och mingel!

När: Onsdag 16 november
Kl. 15:00 – 18:00 följt av en cocktail
Var: Bio Victor, Filmhuset
Anmälningslänk skickas ut separat närmare evenemanget.

Evenemanget är en del av Stockholm Industry Days och kommer livestreamas.

Vi ser fram emot att presentera ett fullspäckat program längre fram!Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Martin Frostberg
Kommunikatör
Martin Frostberg