2022-04-06 13:49Branschmeddelanden

Samtal med Filminstitutets nya filmkonsulenter finns nu tillgängligt

Cecilia Lidin (Foto: Marie-Therese Karlberg), Jannik Splidsboel (Foto: Turnip Pictures), Hanna Sohlberg (Foto: Joakim Rang Strand)Från vänster: Cecilia Lidin (Foto: Marie-Therese Karlberg), Jannik Splidsboel (Foto: Turnip Pictures), Hanna Sohlberg (Foto: Joakim Rang Strand)

Svenska Filminstitutet bjöd tisdagen den 22 mars in till ett digitalt konsulentsamtal för att presentera de tre nya filmkonsulenterna. Nu finns samtalet tillgängligt att se i efterhand.

I samtalet deltar Jannik Splidsboel, dokumentärfilmskonsulent, Hanna Sohlberg, filmkonsulent för Moving Sweden samt Cecilia Lidin, vikarierande filmkonsulent för Anna Weitz. Konsulenterna berättar om sina visioner, hur de ser på svensk film och sitt uppdrag. Moderator för samtalet är Per Perstrand, presskoordinator och kommunikatör på Svenska Filminstitutet.

Samtalet hölls digitalt och finns nu att se i efterhand på vår YouTube-kanal.

Se samtalet här!Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Martin Frostberg
Kommunikatör
Martin Frostberg