2021-10-21 13:00Branschmeddelanden

Påminnelse: Anmälan till Les Arcs och andra producentforum

Filminstitutet har samarbeten med olika internationella festivaler och samproduktionsforum för att stimulera, synliggöra och stärka svensk film. Nu har svenska producenter möjlighet att anmäla sitt intresse till Les Arcs Film Festival, Rotterdam Lab och Berlinalens Visitors Programme. Deadline för alla tre är måndag 25 oktober.

Les Arcs Film Festival
När: 11–14 december 2021
Var: Bourg-Saint-Maurice, Frankrike (onsite)

Filminstitutet ger stöd till två producenter för att delta i Les Arcs Film Festival. Stödet går till producenter som har viss samproduktionserfarenhet, vill stärka sitt internationella nätverk och är särskilt intresserade av att knyta kontakter med framförallt den franska filmindustrin, finansiärer och säljagenter med fokus på arthouse-film. Deltagarna får ett ”Industry Pass” (som ger tillgång till one-to-one-möten, konferenser, mingel, nätverksluncher etc), rum i lägenhet för tre nätter och transport till och från Geneves flygplats. Resa ingår ej.

Rotterdam Lab
När: januari/februari 2022 (datum ej spikade)
Var: Rotterdams filmfestival (onsite/online)

Filminstitutet har möjlighet att nominera en producent att delta i Rotterdam Lab, en workshop för lovande producenter som vill bygga upp ett internationellt nätverk och fördjupa sina kunskaper inom finansiering, sales och distribution. Producenten ska ha erfarenhet av att ha producerat 1-2 kortfilmer, men inte mer än två långfilmer. Deltagaren får tillgång till Cinemart, världens äldsta samproduktionsforum för arthouse-film.


Visitors Programme 
När: 12–16 februari 2022 (prel)
Var: Berlins filmfestival (onsite/online)

Fem producenter, utan samproduktionserfarenhet, har möjlighet att delta i Visitors Programme som inkluderar case studies, nätverkande, theme talks, speed matchings med mera. Visitors Programme är en sidosektion till Berlinale Co-Production Market. Ackreditering för hela festivalen eller till Co-Production Market ingår inte. 

OBS: på grund av corona-restriktioner kan det komma att ske justeringar i programmet för alla tre festivalerna.

Svenska producenter som deltagit tidigare: Rotterdam Lab: Erik Andersson, Sigrid Helleday och Anna Warfvinge; Les Arcs: Annika Rogell, Farima Karimi, Fredrik Lange och Andreas Emanuelsson; Visitors Programme Berlin: Ann Lundberg, Alicia Hansen, Linus Andersson, Julia Isaksson och Ylva Olaison.


Anmälan

Mejla din intresseanmälan med några raders personlig motivering och CVsamt vilka eller vilket av de tre du är intresserade av, till Lina Norberg Johansson, talangansvarig och produktionscontroller på Svenska Filminstitutet: lina.norberg@filminstitutet.se

Sista dag för anmälan: måndag 25 oktober
.

 


Ämnen: Talang

Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand