2023-10-26 10:42Branschmeddelanden

Moving Sweden långfilm och Wild Card firar fem år

Regissörerna Jerry Carlsson, Fanny Ovesen och Ernst De Geer, mottagare av första Wild Card-stödet (2018). Foto: Catherine Jarl, Filminstitutet.Regissörerna Jerry Carlsson, Fanny Ovesen och Ernst De Geer, mottagare av första Wild Card-stödet (2018). Foto: Catherine Jarl, Filminstitutet.

Tisdagen den 14 november bjuder Filminstitutet, Sveriges Television och Stockholms filmfestival in till en inspirationsdag för att fira debutantsatsningarna Moving Sweden långfilm och Wild Card som fyller fem år. Det blir spännande samtal med nya och gamla vinnare, smakprov ur skissfilmer, prisutdelning och mingel. Dessutom presenteras den nya kortfilmssatsningen Echoes.

2018 hölls den första inspirationsdagen under Stockholms filmfestival. Samma år introducerades Moving Sweden långfilm och Wild Card. Idag är debutantsatsningarna välkända, med produktionsstöd till 17 filmer inom Moving Sweden långfilm.

Den Wild Card-vinnande regissören och manusförfattaren Ernst De Geer berättar om arbetet med sin prisbelönta långfilmsdebut Hypnosen, producerad inom Moving Sweden. Det blir även samtal med vinnarna av Wild Card 2022 som visar klipp och skissfilmer från sina projekt.

Filminstitutet och SVT presenterar den nya kortfilmssatsningen Echoes där filmare tolkar svensk musik och dagen avslutas med prisutdelning då årets Wild Card-vinnare avslöjas, följt av mingel.

Datum och tid: 14 november kl. 14.15–17.00 (seminarieprogram), kl. 17.00–20.00 (mingel).
Plats: Bio Victor, Filmhuset, Borgvägen 1 i Stockholm.
Anmälan: Samtalet är kostnadsfritt och öppet för alla men anmälan krävs om du deltar på plats. Samtalet strömmas även live på Filmrummets webb. Deltar du digitalt behöver du inte anmäla dig i förväg.

Anmäl dig och läs programmet här

Evenemanget är ett samarbete mellan Filminstitutet, SVT och Stockholms filmfestival.

För frågor, kontakta:
Hanna Söderstedt, Projektledare Filmrummet
hanna.soderstedt@filminstitutet.se
08 665 13 64

Hanna Sohlberg, Filmkonsulent Moving Sweden
hanna.sohlberg@filminstitutet.se
08 665 12 75Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Martin Frostberg
Kommunikatör
Martin Frostberg