2022-11-02 08:17Branschmeddelanden

Looking Back, Looking Forward

Stillbild från festivalaktuella En sång för min dotter (2022, i regi av Alauda Ruiz De Azúa)Stillbild från festivalaktuella En sång för min dotter (2022, i regi av Alauda Ruiz De Azúa)

Svenska Filminstitutet i samarbete med Sveriges Television och Stockholms internationella filmfestival bjuder in till fullspäckat inspirationsseminarium som diskuterar filmens dåtid, nutid och framtid.

När: Onsdag 16 november, program kl. 15:00 - 18:00, mingel kl. 18:00 - 20:00
Var: Bio Victor, Filmhuset, Borgvägen 1 på Gärdet i Stockholm. (Buss 1, 4, 76 eller T-bana Karlaplan.)

Moving Sweden dissekeras av filmexperterna Jon Asp (filmkritiker och redaktör för POV), Nina M. Barbosa Blad (filmkonsulent för långfilm på Norska Filminstitutet) och Wanda Bendjelloul (filmkritiker och författare). Alla har sett samtliga producerade Moving Sweden filmer och i ett öppet samtal lett av Andrea Reuter (producent) reflekterar de bland annat kring vad filmerna säger om svensk films framtid och om de ser en förnyelse av den svenska filmen.

Möt den kreativa trion bakom kommande långdokumentären Smålands; Tova Mozard (manus och regi), Anna Eborn (klipp) och Mirjam Gelhorn (producent). Hör dem berätta om projektets kreativa utveckling, kollaborativa arbetsprocesser, och att röra sig fritt mellan konst och film.

Regissören Isabella Carbonell har prisats på filmfestivalen i Venedig för sin långfilm Dogborn (Moving Sweden) en thriller om ett syskonpar som plötsligt befinner sig fast i traffickings mekanismer. Här möter hon spanska regissören Alauda Ruiz De Azúa som är aktuell på Stockholms internationella filmfestival med sin En sång för min dotter, en ömsint skildring av moderskapet. Ett bjussigt och spännande samtal om inspiration, lärdomar och ambitioner utlovas.

Wild Card–vinnande regissörerna Angelika Abramovitch och Loran Batti visar smakprov från sina skissfilmer, berättar om utvecklingsprocessen och delar med sig om vilka lärdomar de tar med sig i sitt framtida skapande. Lina Vain Illalla skickar en videohälsning.

Vi berättar även om riktlinjer, kriterier och förutsättningar inom Talent to Watch 2023, samt presenterar justerade riktlinjer för Moving Sweden.

Programmet avslutas med att årets vinnare av Wild Card tillkännages, följt av en vinnarcocktail och branschmingel.

Hjärtligt välkomna!

Anmälan
För närvaro i Filmhuset och cocktail, vänligen anmäl dig här
Tänk på att endast anmäla dig om du är säker på att du kan närvara, då det är begränsat med platser. 

För digital närvaro, vänligen anmäl dig här
Länk till det strömmade samtalet kommer att skickas ut dagen innan. 

Läs mer om programmet här

Evenemanget är en del av Stockholms internationella filmfestivals Industry Days och kommer livestreamas och spelas in. Industryackrediterade garanteras ett antal platser men arrangemanget är kostnadsfritt och öppet för alla.

Visning av En sång för min dotter  
Missa inte att se En sång för min dotter i regi av Alauda Ruiz De Azúa på Stockholms internationella filmfestival. Köp biljetter här

För frågor, kontakta
Brynhildur Þórarinsdóttir, projektledare, Svenska Filminstitutet
brynhildur.thorarinsdottir@filminstitutet.se
Tel: 070-005 38 18Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Martin Frostberg
Kommunikatör
Martin Frostberg