2022-01-27 09:25Branschmeddelanden

Intresseanmälan till Switzerland meets Scandinavia

Svenska Filminstitutet samarbetar med internationella festivaler och samproduktionsforum för att stimulera, synliggöra och stärka svensk film. Nu har två svenska dokumentärfilmsproducenter möjlighet att ingå i en skandinavisk delegation under festivalen Vision du Réel. Deadline för intresseanmälan är 23 februari.

Vison du Réel
När: 10-11 april
Var: Nyon, Schweitz
Sista anmälningsdag: 23 februari

Filminstitutet ger stöd till två dokumentärfilmsproducenter för att delta på plats i den skandinaviska delegationen Switzerland Meets Scandinavia under Visions du Réel. Stödet går till etablerade producenter som har samproduktionserfarenhet, vill stärka sitt internationella nätverk och är särskilt intresserade av att knyta kontakter med den schweiziska filmindustrin, finansiärer och säljagenter.

Deltagarna får möjlighet att presentera sitt bolag, sina projekt och att nätverka. Tre hotellnätter ingår samt resor, ackreditering och två gemensamma luncher under Switzerland Meets Scandinavia. 

Anmälan
Mejla din intresseanmälan samt personlig motivering och CV, till Jenny Örnborn, produktionscontroller på Svenska Filminstitutet
jenny.ornborn@filminstitutet.se  

För frågor
Jenny Örnborn, produktionscontroller
jenny.ornborn@filminstitutet.se
08 665 11 27Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Martin Frostberg
Kommunikatör
Martin Frostberg