2020-10-23 06:56Branschmeddelanden

Intresseanmälan till Rotterdam Lab, Les Arcs Film Festival och Berlins Visitors Programme

Filminstitutet har samarbeten med olika internationella festivaler och samproduktionsforum för att stimulera, synliggöra och stärka svensk film. Nu har svenska producenter möjlighet att anmäla sitt intresse till Les Arcs Film Festival, Rotterdam Lab och Berlinalens Visitors Programme. Deadline för samtliga är 5 november.

 

Les Arcs Film Festival

När: 12–16 december 2020
Var: Bourg-Saint-Maurice, Frankrike
Sista anmälningsdag: 5 november 2020

Filminstitutet ger stöd till två producenter för att delta i Les Arcs Film Festival. Stödet går till producenter som har viss samproduktionserfarenhet, vill stärka sitt internationella nätverk och är särskilt intresserade av att knyta kontakter med framförallt den franska filmindustrin, finansiärer och säljagenter. Deltagarna får ett ”professional pass” (som ger tillgång till one-to-one-möten, konferenser, mingel, nätverksluncher etc), rum i lägenhet för tre nätter och transport till och från Geneves flygplats. Resa ingår ej.
 

Rotterdam Lab

När: 25 januari–5 februari 2021
Var: Rotterdams filmfestival (online)
Sista anmälningsdag: 5 november 2020

Filminstitutet har möjlighet att nominera en producent att delta i Rotterdam Lab, en workshop för lovande producenter som vill bygga upp ett internationellt nätverk och fördjupa sina kunskaper inom finansiering, sales och distribution. Producenten ska ha erfarenhet av att ha producerat 1-2 kortfilmer, men inte mer än två långfilmer. Deltagaren får tillgång till Cinemart, världens äldsta samproduktionsforum för arthouse-film. Nästa års upplaga av festivalen är helt digital, och seminarierna hålls online.
 

Visitors Programme 

När: 12–17 februari 2021
Var: Berlins filmfestival (online)
Sista anmälningsdag: 5 november 2020

Fem producenter, utan samproduktionserfarenhet, har möjlighet att delta i Visitors Programme som inkluderar case studies, nätverkande, theme talks, speed matchings med mera. Visitors Programme är en sidosektion till Berlinale Co-Production Market. Ackreditering för hela festivalen eller till Co-Production Market ingår inte. Visitors Programme 2021 sker helt och hållet online.

OBS: på grund av corona kan det komma att ske justeringar i programmet för alla tre festivalerna.

Svenska producenter som deltog förra gången: Fredrik Lange, Vilda Bomben Film (Les Arcs), Farima Karimi, Momento Film (Les Arcs) och Erik Andersson, Läsk (Rotterdam Lab).


Anmälan

Mejla din intresseanmälan med några raders personlig motivering och CVsamt vilka eller vilket av de tre du är intresserade av, till Lina Norberg Johansson, talangansvarig och produktionscontroller på Svenska Filminstitutet: lina.norberg@filminstitutet.se


Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet stärker filmen i alla led. Vi stödjer produktion av ny film samt distribution och visning av värdefull film, bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet och representerar svensk film internationellt. Guldbaggen är Sveriges främsta filmpris och delas sedan 1964 ut av Filminstitutet för framstående insatser inom den svenska filmen. Filminstitutet står även bakom Svensk Filmdatabas, den bästa källan till information om svensk film. Läs mer: filminstitutet.se, svenskfilmdatabas.se, guldbaggen.se


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand