2021-11-02 08:59Branschmeddelanden

Information om intakeperioder och konsulentskiften

Illustration: Stina WirsénIllustration: Stina Wirsén

Filminstitutet informerar om intake för dokumentärfilm och Moving Sweden samt ny konsulent för internationella samproduktioner lång spelfilm i samband med konsulentskifte.

Dokumentärfilm – konsulentskifte
Juan Pablo Libossart avslutar i januari 2022 sitt uppdrag efter fem år som dokumentärfilmskonsulent. Juans intake stänger 1 december 2021. Nya dokumentärfilmskonsulenten börjar ta emot ansökningar från 24 januari 2022.

Moving Sweden – konsulentskifte
Helen Ahlsson avslutar i februari 2022 sitt uppdrag efter drygt sju år som konsulent för debutantsatsningen Moving Sweden. Helens intake stänger 31 december 2021. Den nya konsulenten för Moving Sweden börjar ta emot ansökningar från 1 mars 2022 som även är årets första deadline för att söka produktionsstöd.

Internationella samproduktioner lång spelfilm – konsulentskifte
Hanna Lejonqvist tar över efter Helen Ahlsson som ansvarig konsulent för internationella samproduktioner lång spelfilm. Årets första deadline infaller 15 februari 2022.

Vid frågor kontakta:
Magdalena Jangard, chef produktionsstöd
magdalena.jangard@filminstitutet.se
08-665 11 48

Annelie Juliusson, administratör
annelie.juliusson@filminstitutet.se
08-665 12 32Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Martin Frostberg
Kommunikatör
Martin Frostberg