2024-03-05 07:50Branschmeddelanden

Filminstitutet tillsätter lanseringskonsulent för dokumentärfilm

Johanna Holmin. Foto: Svenska FilminstitutetJohanna Holmin. Foto: Svenska Filminstitutet

Filminstitutet förstärker arbetet med svensk dokumentärfilm. Den 1 mars tillträdde Johanna Holmin som lanseringskonsulent för dokumentärfilm, en helt ny tjänst.

För att förstärka arbetet med svensk film utökar Filminstitutet med en till lanseringskonsulent. Johanna Holmin kommer att fokusera på dokumentärfilmen och dess utmaningar, medan lanseringskonsulent Åsa Jacobsson fortsätter utveckla arbetet med spelfilmen.

– Filminstitutet utvecklar löpande arbetet med stödgivning. Idag finns ett behov av att arbeta närmre distributörer och producenter, och tillsammans se hur publikarbetet kan utvecklas. Därför är vi glada att kunna förstärka med en till lanseringskonsulent, säger Helena Simonsson, chef Distribution och visning.

Johanna Holmin arbetar idag som handläggare på Filminstitutet. Hon behåller en del av sina nuvarande stödområden medan andra fördelas till andra handläggare. Information om ansvariga handläggare finns på Filminstitutets hemsida.

Johanna har en bakgrund som distributions- och marknadsansvarig på Njutafilms och Studio S Entertainment i närmare nio år, och har både drivit och arbetat med filmfestivaler som Monsters of Film, Tempo dokumentärfestival och ARF.

Missa inte:
Samtal med Johanna Holmin på Tempo dokumentärfestival - idag 5 mars kl 15.00

För frågor, kontakta:
Helena Simonsson, chef Distribution och visning
helena.simonsson@filminstitutet.se 
tel: 08 665 11 96

Johanna Holmin, lanseringskonsulent dokumentärfilm, Distribution och visning
johanna.holmin@filminstitutet.se 
tel: 08 665 12 37Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Martin Frostberg
Kommunikatör
Martin Frostberg