2020-11-05 12:05Branschmeddelanden

Filminstitutet informerar om nästa utlysning av krisstöd

Kommande omgång krisstöd har fokus på produktionsledet. Stöden omfattar produktioner som under 2020 drabbats av fördyringar och utebliven finansiering med anledning av covid-19. Stöden omfattar lång spel- och dokumentärfilm, dramaserier samt mindre oberoende produktionsbolag.

 

Riktlinjer för stöden kommer vara tillgängliga på filminstitutet.se från och med 12/11 och vara sökbara fram till 26/11, med vissa undantag där det är löpande ansökningar. Observera den korta ansökningstiden.

I samband med utlysningen kommer det även att hållas ett webbinarium (12 november kl 13.00 – 14.00) med möjlighet att ställa frågor om stöden. Medverkar gör Kristina Colliander, avdelningschef Filmstöd, Magdalena Jangard, enhetschef Produktionsstöd samt handläggare, produktionscontrollers och administratörer från enheten Produktionsstöd.

Länk till webbinariet skickas ut samma dag, ingen föranmälan krävs.

Krisstöd som omfattar talangutveckling och framåtsyftande åtgärder för uteblivna intäkter planeras till december månad, mer information kommer.

Det kommer även inom kort utlysas en andra omgång för stöd till biografer.

För frågor, kontakta:
Kristina Colliander, avdelningschef Filmstöd: kristina.colliander@filminstitutet.se, 08-665 11 87
Magdalena Jangard, enhetschef Produktionsstöd: magdalena.jangard@filminstitutet.se, 08-665 11 4

Information om regeringens krisstöd till filmområdet finns här



Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet stärker filmen i alla led. Vi stödjer produktion av ny film samt distribution och visning av värdefull film, bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet och representerar svensk film internationellt. Guldbaggen är Sveriges främsta filmpris och delas sedan 1964 ut av Filminstitutet för framstående insatser inom den svenska filmen. Filminstitutet står även bakom Svensk Filmdatabas, den bästa källan till information om svensk film. Läs mer: filminstitutet.se, svenskfilmdatabas.se, guldbaggen.se


Kontaktpersoner

Martin Frostberg
Kommunikatör
Martin Frostberg