2020-02-13 08:15Branschmeddelanden

Cannes 2020: Anmälan till Young Nordic Producers Club

Inför filmfestivalen i Cannes i maj är det dags för alla intresserade unga producenter att anmäla sig till Young Nordic Producers Club. Sista dag för ansökan är 30 mars.

 

Unga producenter som arbetar på ett etablerat bolag eller startat eget kan söka till Young Nordic Producers Club, som äger rum 15-18 maj under Cannesfestivalen. Årets upplaga är den nionde i ordningen och består av ett fyra dagar långt program med föreläsningar, nätverkande och fallstudier. Kursen syftar till att uppmuntra och stärka det nordiska producentnätverket. Young Nordic Producers Club arrangeras av Danska Filminstitutet och FILMGREB, med stöd av bland andra Svenska Filminstitutet.

Inbjudan är öppen för producenter från Sverige, Norge, Finland, Island och Danmark. Ackreditering, boende och resa till filmfestivalen ingår inte utan ordnas på egen hand.

Anmälningsavgiften till Young Nordic Producers Club är 125 euro, och sista ansökningsdatum är 30 mars 2020.

Skicka intresseanmälan till tina@filmgreb.dk med kontaktuppgifter, land, arbetserfarenhet och bolagskreditering.

Läs mer om årets program hos Filmgreb.


Ämnen: Cannes

Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet stärker filmen i alla led. Vi stödjer produktion av ny film samt distribution och visning av värdefull film, bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet och representerar svensk film internationellt. Guldbaggen är Sveriges främsta filmpris och delas sedan 1964 ut av Filminstitutet för framstående insatser inom den svenska filmen. Filminstitutet står även bakom Svensk Filmdatabas, den bästa källan till information om svensk film. Läs mer: filminstitutet.se, svenskfilmdatabas.se, guldbaggen.se


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand