2024-02-09 06:00Branschmeddelanden

Anmälan till Producers on the Move

Ett urval av tidigare svenska Producers on the Move: Julia Gebauer, Jon Nohrstedt,  Nima Yousefi och Marie Kjellson. Foto: Way Creative Films/SF Studios/Hobab/Kjellson & WikEtt urval av tidigare svenska Producers on the Move: Julia Gebauer, Jon Nohrstedt, Nima Yousefi och Marie Kjellson. Foto: Way Creative Films/SF Studios/Hobab/Kjellson & Wik

Nu är det dags för alla intresserade producenter att anmäla sig till Producers on the Move, som äger rum i samband med filmfestivalen i Cannes. Sista dag för ansökan är fredagen den 1 mars.

European Film Promotion (EFP) kommer som vanligt att presentera 20 stycken Producers on the Move från hela Europa under maj månad. Programmet kommer att arrangeras i två delar: första delen online 30 april – 3 maj innan filmfestivalen, och andra delen på plats i Cannes under festivalen, 16 – 20 maj. 

För dig som vill kandidera är det nu dags att göra en intresseanmälan. Nedan finns länk till ett formulär som intresserade producenter måste fylla i för att kunna räkna ut det antal poäng som i slutändan avgör vilka som blir utvalda att delta. Endast en kandidat per land kan nomineras, och det slutgiltiga valet av Sveriges kandidat görs av Svenska Filminstitutet.

Bland tidigare Producers on the Move från Sverige märks bland andra Julia Gebauer (2023), Nima Yousefi (2021), Marie Kjellson (2020), Jon Nohrstedt (2019), David Herdies (2018), Frida Bargo (2016), Annika Rogell (2015), Petter Lindblad (2014), Erika Wasserman (2013) och Erik Hemmendorff (2009).

Gör så här för att kandidera:

Ladda ner och fyll i denna blankett.
Maila den till Internationella enheten: international@filminstitutet.se 
Deadline: fredag 1 mars.

För frågor, kontakta 
Petter Mattssonpetter.mattsson@filminstitutet.se, 08-665 11 34
Theo Tsappostheo.tsappos@filminstitutet.se, 08-665 11 33


Ämnen: Cannes

Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand