2021-03-08 11:07Branschmeddelanden

Anmälan till Producers on the Move

Nu är det dags för alla intresserade producenter att anmäla sig till Producers on the Move. Sista dag för ansökan är 15 mars.

European Film Promotion (EFP) kommer som vanligt att presentera 20 stycken Producers on the Move från hela Europa under maj månad. Dock inte under filmfestivalen i Cannes, som i år är framflyttad till 6–17 juli. EFP väljer att ligga kvar ett antal dagar under den period Cannes normalt skulle ägt rum, närmare bestämt 17–21 maj.

För dig som vill kandidera är det nu dags att göra en intresseanmälan. Nedan finns länk till ett formulär som intresserade producenter måste fylla i för att kunna räkna ut det antal poäng som i slutändan avgör vilka som blir utvalda att delta. De 20 producenter från EFP:s 38 medlemsländer som får högst poäng får sedan delta i de aktiviteter som planeras och kommer att äga rum online. Endast en kandidat per land kan nomineras, och det slutgiltiga valet av Sveriges kandidat görs av Svenska Filminstitutet. 

Bland tidigare Producers on the Move från Sverige märks bland andra Marie Kjellson (2020), Jon Nohrstedt (2019), David Herdies (2018), Frida Bargo (2016), Annika Rogell (2015), Petter Lindblad (2014) och Erika Wasserman (2013).

För att kandidera fyller du i den bifogade blanketten (se nedan under Relaterade presskit) och skickar in den senast måndag 15 mars till Utlandsenheten: international@filminstitutet.se 

För frågor, kontakta Petter Mattsson: petter.mattsson@filminstitutet.se, 08-665 11 34.


Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet stärker filmen i alla led. Vi stödjer produktion av ny film samt distribution och visning av värdefull film, bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet och representerar svensk film internationellt. Guldbaggen är Sveriges främsta filmpris och delas sedan 1964 ut av Filminstitutet för framstående insatser inom den svenska filmen. Filminstitutet står även bakom Svensk Filmdatabas, den bästa källan till information om svensk film. Läs mer: filminstitutet.se, svenskfilmdatabas.se, guldbaggen.se


Kontaktpersoner

Jan Göransson
Presschef
Jan Göransson
Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand