2022-09-20 11:31Branschmeddelanden

Anmälan till producentprogram i Les Arcs, Berlin och Rotterdam

Filminstitutet har samarbeten med olika internationella festivaler och samproduktionsforum för att stimulera, synliggöra och stärka svensk film. Nu har svenska producenter möjlighet att anmäla sitt intresse till Les Arcs Film Festival, Rotterdam Lab och Berlinale Visitors Programme. Deadline för alla tre är torsdag 6 oktober. Snart är det även deadline för anmälan till en rad finansieringsforum.

Labb och producentprogram

Les Arcs Film Festival
När: 
december 2022
Var: Bourg-Saint-Maurice, Frankrike
Filminstitutet ger stöd till två producenter för att delta i Les Arcs Film Festival. Stödet går till producenter som har viss samproduktionserfarenhet, vill stärka sitt internationella nätverk och är särskilt intresserade av att knyta kontakter med framförallt den franska filmindustrin, finansiärer och säljagenter med fokus på arthouse-film. Deltagarna får ett ”Industry Pass” (som ger tillgång till one-to-one-möten, konferenser, mingel, nätverksluncher med mera), rum i lägenhet för tre nätter och transport till och från Geneves flygplats. Resa ingår ej.

Rotterdam Lab
När:
 februari 2023
Var: Rotterdams filmfestival
Filminstitutet har möjlighet att nominera en producent att delta i Rotterdam Lab, en workshop för lovande producenter som vill bygga upp ett internationellt nätverk och fördjupa sina kunskaper inom finansiering, sales och distribution. Producenten ska ha erfarenhet av att ha producerat 1-2 kortfilmer, men inte mer än två långfilmer. Deltagaren får tillgång till Cinemart, världens äldsta samproduktionsforum för arthouse-film. Resa och boende ingår ej.

Visitors Programme 
När:
februari 2023
Var: Berlins filmfestival
Fem producenter, utan samproduktionserfarenhet, har möjlighet att delta i Visitors Programme som inkluderar case studies, nätverkande, theme talks, speed matchings med mera. Visitors Programme är en sidosektion till Berlinale Co-Production Market. Ackreditering för hela festivalen eller till Co-Production Market ingår inte. Resa och boende ingår ej.

Svenska producenter som deltagit tidigare: Rotterdam Lab: Frida MårtenssonErik Andersson, Sigrid Helleday och Anna Warfvinge; Les Arcs: Caroline Drab, Eliza Jones, Annika Rogell, Farima Karimi, Fredrik Lange och Andreas Emanuelsson; Visitors Programme Berlin: Mirjam Gelhorn, Christian Kielberg, Ann Lundberg, Alicia Hansen, Linus Andersson, Patrick Sobieski och Ylva Olaison.

Anmälan
Mejla din intresseanmälan med några raders personlig motivering och CVsamt vilka eller vilket av de tre du är intresserade av, till Lina Norberg Johansson, talangansvarig, Svenska Filminstitutet: lina.norberg@filminstitutet.se

Sista dag för anmälan till alla tre labb och producentprogram: torsdag 6 oktober.

Finansieringsforum

Berlinale co-production market för lång spelfilm och dramaserier är planerad till 18–22 februari 2023. Runt 35 internationella projekt blir utvalda till den officiella sektionen, och under 5 dagar pågår möten med utvalda potentiella partners från en samling av 600 erfarna personer som representerar hela spektrumet av marknaden. Sista ansökningsdag är 30 september, mer info här: www.berlinale-coproductionmarket.de

Les Arcs Industry Village, som pågår under Les Arcs Filmfestival i franska Bourg-Saint-Maurice, äger i år rum 10-13 december 2022. Deras främsta syfte är att öka synliggörandet av lovande projekt från hela Europa, skapa en plats för nätverkande och stödja nya samarbeten. Deadline för att söka till work in progress-sektionen är 12 oktober. Mer information finns här: www.lesarcs-filmfest.com

Euro Connection 2023, som är knutet till kortfilmfestivalen i Clérmont-Ferrand, äger rum 31 jan–1 feb 2023. Det är en plattform för nätverkande och pitchning som syftar till att främja partnerskap mellan europeiska och internationella produktionsbolag kring kortfilmsprojekt. Ansökan görs till Filminstitutet, som väljer en finalist som går vidare till det internationella urvalet om totalt 14 projekt. Sista ansökningsdag 20 oktober. Läs mer och ladda ner ansökningsformulär här: https://www.clermont-filmfest.org/en/short-film-market/euro-connection/

Ansökan till Euro Connection mejlas till:
Ami Ekström, filmkonsulent kortfilm och nya format
ami.ekstrom@filminstitutet.se.

För frågor, kontakta
Lina Norberg Johansson, talangansvarig, Svenska Filminstitutet
lina.norberg@filminstitutet.se


Ämnen: Talang

Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Martin Frostberg
Kommunikatör
Martin Frostberg