2021-09-13 11:40Branschmeddelanden

Anmälan till Les Arcs, Berlinale Visitors Programme och andra producentforum

Filminstitutet har samarbeten med olika internationella festivaler och samproduktionsforum för att stimulera, synliggöra och stärka svensk film. Nu har svenska producenter möjlighet att anmäla sitt intresse till Les Arcs Film Festival, Rotterdam Lab, Berlinalens Visitors Programme och Euro Connection 2022. Dessutom informerar vi om deadlines för Berlinale Co-Production Market och Les Arcs Industry Village.

Les Arcs Film Festival
När: 11–14 december 2021
Var: Bourg-Saint-Maurice, Frankrike (onsite)
Sista anmälningsdag: 25 oktober

Filminstitutet ger stöd till två producenter för att delta i Les Arcs Film Festival. Stödet går till producenter som har viss samproduktionserfarenhet, vill stärka sitt internationella nätverk och är särskilt intresserade av att knyta kontakter med framförallt den franska filmindustrin, finansiärer och säljagenter med fokus på arthouse-film. Deltagarna får ett ”Industry Pass” (som ger tillgång till one-to-one-möten, konferenser, mingel, nätverksluncher etc), rum i lägenhet för tre nätter och transport till och från Geneves flygplats. Resa ingår ej.

Rotterdam Lab
När: januari/februari 2022 (datum ej spikade)
Var: Rotterdams filmfestival (onsite/online)
Sista anmälningsdag: 25 oktober

Filminstitutet har möjlighet att nominera en producent att delta i Rotterdam Lab, en workshop för lovande producenter som vill bygga upp ett internationellt nätverk och fördjupa sina kunskaper inom finansiering, sales och distribution. Producenten ska ha erfarenhet av att ha producerat 1-2 kortfilmer, men inte mer än två långfilmer. Deltagaren får tillgång till Cinemart, världens äldsta samproduktionsforum för arthouse-film.


Visitors Programme 
När: 12–16 februari 2022 (prel)
Var: Berlins filmfestival (onsite/online)
Sista anmälningsdag: 25 oktober

Fem producenter, utan samproduktionserfarenhet, har möjlighet att delta i Visitors Programme som inkluderar case studies, nätverkande, theme talks, speed matchings med mera. Visitors Programme är en sidosektion till Berlinale Co-Production Market. Ackreditering för hela festivalen eller till Co-Production Market ingår inte. 

OBS: på grund av corona-restriktioner kan det komma att ske justeringar i programmet för alla tre festivalerna.

Svenska producenter som deltagit tidigare: Rotterdam Lab: Erik Andersson, Sigrid Helleday och Anna Warfvinge; Les Arcs: Annika Rogell, Farima Karimi, Fredrik Lange och Andreas Emanuelsson; Visitors Programme Berlin: Ann Lundberg, Alicia Hansen, Linus Andersson, Julia Isaksson och Ylva Olaison.


Anmälan

Mejla din intresseanmälan med några raders personlig motivering och CVsamt vilka eller vilket av de tre du är intresserade av, till Lina Norberg Johansson, talangansvarig och produktionscontroller på Svenska Filminstitutet: lina.norberg@filminstitutet.se
Sista dag för anmälan: 25 oktober.


Aktuella deadlines

Berlinale Co-Production Market
När:
12–16 februari 2022 (prel)
Sista ansökningsdag:
30 september

Berlinale Co-Production Market för lång spelfilm och dramaserier äger rum under Berlins filmfestival. Runt 20 internationella projekt blir utvalda till den officiella sektionen, och under två och en halv dag pågår möten med utvalda potentiella partners från en samling av 600 erfarna personer som representerar hela spektrumet av marknaden.
Mer info: www.berlinale-coproductionmarket.de


Les Arcs Industry Village
När:
11–14 december 2021
Sista ansökningsdag
för work in progress-sektionen: 13 oktober

Les Arcs Industry Village pågår under Les Arcs Filmfestival i franska Bourg-Saint-Maurice. Deras främsta syfte är att öka synliggörandet av lovande projekt från hela Europa, skapa en plats för nätverkande och stödja nya samarbeten.
Mer info: www.lesarcs-filmfest.com

Euro Connection 2022
När:
1–2 februari 2022
Var: Clérmont-Ferrand, Frankrike
Sista ansökningsdag: 20 oktober

Euro Connection 2022, som är knutet till kortfilmfestivalen i franska Clérmont-Ferrand, är en plattform för nätverkande och pitchning som syftar till att främja partnerskap mellan europeiska och internationella produktionsbolag kring kortfilmsprojekt. Ansökan görs till Filminstitutet, som väljer en finalist som går vidare till det internationella urvalet om totalt 14 projekt.

Läs mer och ladda ner ansökningsformulär här.
Ansökan mejlas sedan till Ami Ekström, filmkonsulent kortfilm och nya format: ami.ekstrom@filminstitutet.se (senast 20 oktober).


Ämnen: Talang

Om Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Per Perstrand
Presskoordinator / Kommunikatör
Per Perstrand
Martin Frostberg
Kommunikatör
Martin Frostberg