2023-09-28 07:46Branschmeddelanden

Anmälan till internationella labb och producentprogram

Både Berlins och Rotterdams filmfestival bjuder in producenter.Både Berlins och Rotterdams filmfestival bjuder in producenter.

Filminstitutet har samarbeten med olika internationella festivaler och samproduktionsforum för att stimulera, synliggöra och stärka svensk film. Nu har svenska producenter möjlighet att anmäla sitt intresse till, Rotterdam Lab och Berlinale Visitors Programme. Deadline är onsdag 11 oktober. Snart är det även deadline för anmälan till en par finansieringsforum.

Rotterdam Lab
När:
 jan/februari 2023 (5 dagar)
Var: Rotterdams filmfestival
Filminstitutet har möjlighet att nominera en producent att delta i Rotterdam Lab, en workshop för lovande producenter som vill bygga upp ett internationellt nätverk och fördjupa sina kunskaper inom finansiering, sales och distribution. Producenten ska ha erfarenhet av att ha producerat 1-2 kortfilmer, men inte mer än två långfilmer. Deltagaren får tillgång till Cinemart, världens äldsta samproduktionsforum för arthouse-film. Resa och boende ingår ej.

Visitors Programme 
När: februari 2023 (3-4 dagar)
Var: Berlins filmfestival
Fem producenter, utan samproduktionserfarenhet, har möjlighet att delta i Visitors Programme som inkluderar case studies, nätverkande, theme talks, speed matchings med mera. Visitors Programme är en sidosektion till Berlinale Co-Production Market. Ackreditering för hela festivalen eller till Co-Production Market ingår inte. Resa och boende ingår ej.

Svenska producenter som deltagit tidigare: Rotterdam Lab: Frida MårtenssonErik Andersson, Sigrid Helleday och Anna Warfvinge; Visitors Programme Berlin: Mirjam GelhornChristian KielbergAnn Lundberg, Alicia Hansen, Linus Andersson, Patrick Sobieski och Ylva Olaison.

Anmälan
Mejla din intresseanmälan med några raders personlig motivering och CVsamt vilka eller vilket lab du är intresserad av, till Lina Norberg Johansson, talangansvarig, Filminstitutet: lina.norberg@filminstitutet.se

Sista dag för anmälan: onsdag 11 oktober

Finansieringsforum
Les Arcs Industry Village, som pågår under Les Arcs Filmfestival i franska Bourg-Saint-Maurice, äger i år rum 16-19 december 2023. Deras främsta syfte är att öka synliggörandet av lovande projekt från hela Europa, skapa en plats för nätverkande och stödja nya samarbeten. Deadline för att söka till work in progress-sektionen är 18 oktober. Mer information finns här: www.lesarcs-filmfest.com

Euro Connection 2024, som är knutet till kortfilmfestivalen i Clérmont-Ferrand, äger rum 6-7 feb 2024. Det är en plattform för nätverkande och pitchning som syftar till att främja partnerskap mellan europeiska och internationella produktionsbolag kring kortfilmsprojekt. Ansökan görs till Filminstitutet, som väljer en finalist som går vidare till det internationella urvalet om totalt 14 projekt. Sista ansökningsdag 20 oktober. Läs mer och ladda ner ansökningsformulär här: https://www.clermont-filmfest.org/en/short-film-market/euro-connection/

Ansökan till Euro Connection mejlas till:
Ami Ekström, filmkonsulent kortfilm och nya format
ami.ekstrom@filminstitutet.seOm Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.


Kontaktpersoner

Martin Frostberg
Kommunikatör
Martin Frostberg