2023-07-07 08:52Branschmeddelanden

AI och svensk film - hot eller möjligheter?

Inbjudan till Filmrummet: X

Välkommen till Filmrummet: X – en inspirationskonferens om den nya teknikens möjligheter för svensk film. Tillsammans med svenska och internationella gäster fördjupar vi hur AI-stöd kan skapa egna bilder, effektivisera arbetsflöden, hantera rättigheter och stötta arbetet mot en hållbar filmproduktion.

Medverkar gör bland andra Anna Bulakh, från Emmyvinnande Respeacher med bas i Ukraina, Sten-Kristian Saluveer, CannesNEXT och moderator för dagen är Johanna Koljonen.

Det kommer att finnas möjlighet att pröva den nya tekniken på plats i Filmhuset.

När: Måndag 2 oktober 09.00–15.00
Var: Filmhuset, Borgvägen 1-3, Stockholm

Notera datumet redan nu. Vi återkommer i augusti med anmälningslänk och fullständigt program.

Varmt välkomna!
Anette Novak, vd Svenska Filminstitutet

För frågor om programmet:
Monica Swärd, kommunikationschef
monica.sward@filminstitutet.se

Hanna Söderstedt, projektledare Filmrummet
hanna.soderstedt@filminstitutet.seOm Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. Vi bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Genom en mångfald av berättelser skapas samtal och insikter som stärker individen och vår demokrati. Tillsammans möjliggör vi för fler att skapa, uppleva och berikas av film.